Een nieuw gebouw compleet op uw maat? Met Altez kiest u voor een zorgeloos bouwtraject →

AGRARISCHE BOUW:

INNOVATIES

Slimme bouwinnovaties

Innovaties

Slimme bouwinnovaties

Als ondernemende veehouder of  akkerbouwer moet u aan alsmaar strengere milieu- en vergunningsverplichtingen voldoen,  ook voor uw stallen en/of opslagruimtes. Dit stuwt de bouw- of renovatiekosten ervoor omhoog.

Daarom ontwikkelt Altez voortdurend innovatieve stalconcepten  met uw dagdagelijkse realiteit in het achterhoofd. Onze prefab stalsystemen drukken niet alleen de bouw- en energiekosten, maar verhogen tegelijkertijd uw werkefficiëntie, productie,  diergezondheid en dus finaal uw bedrijfsrendement.

KOELE VLOEREN, BLIJE KOEIEN -COLD DAIRY CONCRETE (CDC)

De CDC Cold Dairy Concrete is Altez’ nieuwste vloerkoelingsconcept voor melkveestallen. Om een optimale vloerkoeling te bereiken voorzien we kunststof lamellen in onze prefab betonvloeren (Altez Walk To Milk WTM), in de ligbedden en onder de voergoot.  Grondwater wordt door de lamellen gestuurd zodat de temperatuur van het betonoppervlak verlaagt. Dit creëert volgende voordelen :

  • Kleinere milieu-impact, verbeterde locomotie – Het systeem draagt door zijn lagere oppervlaktetemperatuur sterk bij aan het verlagen van de emissie. Door de condensvorming op het gekoelde vloeroppervlak kleeft de mest op de vloer minder gemakkelijk aan, waardoor uw melkvee veilig, vlot en comfortabel door de stallen bewegen – zeker in warme perioden.

  • Productievere koeien – De CDC-vloer vermindert hittestress voor de koeien in zomermaanden, waardoor de negatieve effecten ervan (dalende melkproductie, verhoogd celgetal, .. .) verminderen.

  • Gezonder voeder – Deze koeltechniek voorkomt de broei van het voer aan de voergoot, en verbetert de kwaliteit en opname.

  • Duurzaam en smart energiegebruik – Warmte die het vloersysteem aan de stal onttrekt,  zet u via een warmtepomp elders in, waardoor u slim met energie omgaat.

MEER DAGLICHT IN DE STALLEN, KORTERE TUSSENKALFTIJD - ALTEZ DAYLIGHT COVER (ADL)

Om onze agro-klanten  een optimale en natuurlijke  stalverlichting te bieden, ontwikkelden we de Altez Daylight Cover (ADL).  Langs een innovatieve, hittewerende technologie laat de Altez Daylight Cover het daglicht volop in de stallen binnen en blijft het – zelfs bij warme dagen – aangenaam fris in de stal. En dat heeft een positieve impact op mens én dier.

  • Werkplezier en overzicht – Boeren werken met meer plezier in de lichte stallen: ze houden beter overzicht en controle. Met name de tochtigheid van de koeien valt sneller op.

  • Gezonder vee: veehouders merken dat ze minder antibiotica moeten toedienen, en dat het aantal uierontstekingen vermindert.

  • Vruchtbare koeien: Koeien zijn vruchtbaarder: de tussenkalftijd daalt merkbaar.

  • Hogere melkproductie: Niet onbelangrijk: de melkproductie stijgt met 6% tot 15%.

Niet alleen melkveehouders doen hun voordeel met de innovatieve ADL-dakbedekking. Ook pluimveehouders zijn erbij gebaat – zeker als ze willen evolueren naar bioboeren. Vrije-uitloopkippen voelen zich kiplekker onder het lichtdak, waardoor ook hun productiviteit stijgt.

En er is natuurlijk de impact op de energieverbruik: kunstlicht gaat later aan én uit, waardoor energiekost aanzienlijk gedrukt wordt.
Ontdek er meer over op onze melkveestallen pagina. 

VLOTTER VOEDERVERKEER, HOGERE MELKPRODUCTIE - ALTEZ WALK TO MILK-VLOER

Bij het Walk To Milk-concept vormen prefab betonvloeren met geïntegreerde rubberpaden slimme mest- en loopgangen die we op volle grond of op mestkelders plaatsen. Uw melkvee verplaatst zich vlot naar de voergang en de wachtruimte ;  aan het voerhek staan ze comfortabel op twee rubberen stroken achter het voerhek. Dit zorgt voor 8 tot 10% meer voeropname wat automatisch leidt tot hogere productie.

Ontdek er meer over op onze melkveestallen pagina. 

INKUILEN IN EEN OOGWENK - ALTEZ MULTI CLICK SILO

De innovatieve Multi Click Silo van Altez maakt komaf met gesleur van autobanden bij inkuilen van gras en veevoeder.  Met inox haken en spanriemen legt u de sleufsilo snel en veilig open of dicht, en bespaart u zichzelf een hoop zware arbeid.