Een nieuw gebouw compleet op uw maat? Met Altez kiest u voor een zorgeloos bouwtraject →

Van Huele

180089_187908

Het Oostendse bouwbedrijf Van Huele is een grote speler binnen de aannemerssector. Ze bouwen dan ook op een 100-jarige familietraditie als stevig fundament. En van bij het begin hadden ze een duidelijke visie: kwaliteit centraal stellen én toekomstgericht ondernemen. Ze volgen de nieuwste bouwtrends op de voet – zowel voor de particuliere als de professionele markt – en verbeteren zichzelf voortdurend op drie niveaus: hun materialen, hun bedrijfsprocessen en hun bedrijfsorganisatie.

Als ervaren bouwpartner is Van Huele dus altijd mee met vernieuwing en dat willen ze ook uitstralen. Maar hun verouderde kantoorgebouw matchte niet meer met hun zin voor innovatie. Daarom werd het tijd voor een grondige renovatie en ook voor een nieuwbouw. Met gepaste trots zette Altez er mee de schouders onder.

Sober en tegelijk karaktervol

Het plan van Van Huele: een sterke, hedendaagse uitstraling voor hun kantoren, zonder hun eigenheid te verliezen in een bombastisch uitzicht. De gevel van hun bestaande pand kreeg een nieuw jasje van strakke metalen sandwichpanelen. Als basis voor de nieuwbouw kozen we  een karaktervolle staalstructuur met zichtbare kolommen in ronde uitvoering. We vervolledigden het gebouw met gladde koudebrugvrij-geïsoleerde betonpanelen met grote glaspartijen en alu-lamellen. Het resultaat: veel lichtinval en doorkijk, en een comfortabel binnenklimaat voor de werknemers.

370 m²
gelijkvloers
350 m²
verdiepingen
11,50 m
totale hoogte

Van Huele: renovatie & nieuwbouw

Om de maximale uitbreidingsmogelijkheden op de bestaande site te benutten werd het nieuwe kantoorgebouw voorzien van twee bovenliggende verdiepingen (elk ca. 350m²) – de totale hoogte zo’n 11,50m. Het nieuwe kantoor verbonden we met het gerenoveerde gebouw door te kiezen voor een lichtstraat.

 

De kantoren van Van Huele zijn lichte gebouwen die in alle eenvoud modern ogen. Ze hebben een strak uitzicht gekregen, een inspirerende look die Van Huele vlot de toekomst in stuwt.

“De grootste uitdaging: de twee vrijhangende verdiepingen boven de waterpartij naast de hal laten ‘zweven’ en tegelijk de hoogte van de vloerpaketten zo slank mogelijk houden. Er ging wat studiewerk aan vooraf, maar zo konden we het voegpatroon in de strakke gevels respecteren.”
Dorine Brackx, bouwconsulent Altez

Meer info: