Een nieuw gebouw compleet op uw maat? Met Altez kiest u voor een zorgeloos bouwtraject →

Gevada

Altez-Pacora-Oostende-160623_WAK3011

Dit gebouw kenmerkt zich door een stalen structuur, geïsoleerde lichtgrijze betonpanelen zonder koudebruggen, en sierlijke accenten van verticaal houten lattenwerk, aangevuld met zwart schrijnwerk en een elegante spijlenbalustrade bij het terras.

De hoofddanszaal meet 36 x 20m en is voorzien van een opsplitsbare ‘main-dance floor’, wat resulteert in bijna 500m² aan parketvloer op het gelijkvloers, grenzend aan een gezellige bar. Via twee prefab betontrappen bereik je de bovenverdieping, waar je nog een danszaal en loungebar vindt, met een uitstekend overzicht over het dansgebeuren.

De uitdagingen waren aanzienlijk, van het positioneren van de kolommen voor optimale zichtbaarheid tot het aanpassen van de draagbalken voor de aanzienlijke belasting door de ruime overspanningen. Daarnaast moesten we in de stabiliteitsstudie rekening houden met geluidsisolatie, ventilatie, klimaatbeheersing, en de installatie van verlichting en projectie.

Ondanks vertragingen in de bouwvergunning en onverwachte uitdagingen na de sloop van het bestaande gebouw, heeft ons toegewijde bouwteam de klus in slechts vier maanden geklaard, zelfs midden in de vakantieperiode. Dit zorgde ervoor dat de winterlessen in september van start konden gaan. Een prestatie waar we met recht trots op zijn!

Meer info: