Een nieuw hippisch gebouw op uw maat? Met Altez Equestrian kiest u voor een zorgeloos bouwtraject →

Over ons

Equestrian Projects kiest resoluut voor een veilige en innovatieve stalinrichting. Onze 50 jaar ervaring in de sector, heeft er toe geleid dat we een meerdere typen inrichting hebben dat voldoet aan alle eisen die zowel een professionele als een particuliere liefhebber heeft.

Werken in vertrouwen

Als een ruiter een kwaliteitsvol paard zoekt, hanteert hij dezelfde normen tijdens zijn zoektocht naar de huisvesting van zijn geliefde viervoeter. Ook hiervoor worden terecht de hoogste eigen gesteld. In de wereld van de paarden wordt er gewerkt in vertrouwen. Dat geldt evenzeer wanneer er gewerkt wordt met Altez Equestrian Projects. Ook wij hebben de voorbije 20 jaar ons vertrouwen via mond aan mond reclame moeten opbouwen. Onze referenties zijn onze beste reclame. De succesvolste ruiters werkten en werken nog steeds samen met Altez Equestrian Projects, met voorsprong het meest toonaangevende bouwbedrijf in de paardensector.

U droomt het, Altez realiseert het

Pieter Vanthienen coördineert en begeleidt al sinds 2003 de hippische projecten van Altez. Sportstallen, stoeterijen, paardenklinieken, u droomt het, Altez realiseert het. Van bij de vergunningsaanvraag tot de integrale oplevering. Het totale concept met oog voor veiligheid en comfort voor je paarden tot de esthetische afwerking naar de smaak van de klant, is het businessmodel van Altez, waarbij we het integrale project opvolgen zonder zorgen voor de klant.

Olympische kampioenen en wereldkampioenen

De projecten evolueerden de voorbije decennia van functionele landbouwloodsen naar smaakvolle, in de natuur geïntegreerde ecologische paardenstallen. De eerste referenties uit die tijd staan bij meervoudig Olympisch medaillist Tinneke Bartels in Nederland en tweevoudig Olympisch kampioen Franke Sloothaak uit Duitsland. Ook onder de eerste stal van Ludo Philippaerts en Jan Tops, Olympisch kampioen van Barcelona, staat het signatuur van Geerkens-Hippico, wat we nu kennen als Altez Equestrian Projects, waar ook stoeterij Zangersheide en wereldkampioen Jos Lansink voor tekenden. Ook huidige toppers zoals Pieter Devos en Niels Bruynseels bouwen met Altez.

Kruisbestuiving

Topsporters willen altijd beter presteren. Het is inherent aan fokkers, eigenaars en ruiters dat ze permanent het betere paard willen fokken, aanschaffen of rijden. Die existentiële zoektocht naar dat ene unieke paard waarmee ze zich kunnen onderscheiden, trekken ze door in de huisvesting van hun passie. In alle opzichten wordt de lat continu hoger gelegd, wat van Altez Equestrian Projects en trendsetter maakt. In overleg met onze (inter)nationale klanten is elk nieuw project een unieke zoektocht. Zo ontstaat een kruisbestuiving tussen de ervaring van Altez en nieuwe ideeën van de klant.

500km

Geen enkele hindernis ligt te hoog voor Altez Equestrian Projects. Onze referenties spreken voor zich. Al zijn er wel praktische beperkingen. Het totaalconcept van het principe sleutel op de deur, kan gerealiseerd worden in een straal van 500km rond onze thuisbasis in Oudsbergen. Wat niet betekent dat er geen beroep kan gedaan worden op de knowhow en decennia lange ervaring van Altez Equestrian Projects, dat geconsulteerd wordt van Amerika tot het Saudi-Arabië.

Haalbaar en realiseerbaar

Architecten bezitten voldoende creativiteit om te beantwoorden aan de esthetische wensen van de klant. Esthetiek koppelen aan de ruimtelijke indeling en functionaliteit van een paardenstal is de meerwaarde en corebusiness van Altez Equestrian Projects. Een bijkomend voordeel van onze expertise en ervaring, is dat we bijvoorbeeld enkel al wat vergunningen betreft, weten wat haalbaar en realiseerbaar is in de Benelux en de omliggende regio’s. Daarom worden we vaak van bij de aanvang van een project betrokken en maken we een haalbaarheidsstudie.

Projectontwikkeling

Zo evolueerde Altez naar projectontwikkeling. Wanneer bestaande landbouwbedrijven hun activiteit stopzetten, krijgen we met regelmaat de vraag of we de bestaande infrastructuur een andere bestemming kunnen geven. Dan gebeurt het dat we een partnership aangaan met de eigenaar om zijn infrastructuur te reformeren naar bijvoorbeeld een stoeterij en of paardenstal. Die praktijk sluit aan bij de Altez Construction Group dat met regelmaat samenwerkt met investeerders die bedrijvenparken ontwikkelen. We worden door immobiliënmakelaars steeds vaker gevraagd voor de upgrade van bestaande paardenstallen, om ze om te bouwen naar de wensen van de markt: een grotere binnenpiste, meer huisvesting voor de paarden, efficiëntere indeling van de stal. Altez maakt alles op maat van de klant en het paard.

Persoonlijke beleving

Je stal als visitekaartje van de kwaliteit van je fokkerij en paarden, dat is de insteek van Altez Equestrian Projects. Onze projecten zijn een weerspiegeling van de persoonlijke beleving en sfeer van de klant. Dat is het grote verschil met een zakelijk industrieproject. Al onze medewerkers ademen paarden. We weten wat het beste is voor hen en koppelen dat aan de smaak van de klant. Door onze honderden referenties kunnen we de klanten al een duidelijk beeld geven van de verschillende stijlen, kleuren en materiaalkeuzes. Een onmiskenbaar voordeel is dat we kunnen werken volgens het principe van sleutel op de deur, waarbij Altez het integrale project begeleidt. Niet enkel van de stal, ook van de inrichting dat gaat tot verlichting, buitenpistes, tuinaanleg, omheining. Door onze jarenlange ervaring weten we wat het beste is voor uw paard en koppelen we dat aan uw smaak.

Leer ons kennen in de Belgian Equestrian Quality info gids

Zoekt u een professionele partner in de bouw van een hippische project? Neem dan vrijblijvend contact op met Equestrian Projects, wij helpen graag uw project te verwezenlijken.