A new building completely tailored to your needs? With Altez you opt for a carefree construction process →

Van Huele

180089_187908

The Ostend construction company Van Huele is a major player within the contracting sector. They build on a 100-year family tradition as a solid foundation. And they have had a clear vision right from the start: putting quality first and being future-oriented. They closely follow the latest building trends – both for the private and the professional market – and constantly improve themselves on three levels: their materials, their business processes and their business organization.

So as an experienced construction partner, Van Huele is always on board with innovation, and they want to project that. But their outdated office building no longer matched their sense of innovation. Therefore, it was time for a thorough renovation and also a new building. With due pride, Altez put their shoulders to the wheel.

Sober yet characterful

Van Huele’s plan: a strong, contemporary look for their offices, without losing their individuality in a bombastic appearance. The facade of their existing building was given a new look of sleek metal sandwich panels. As the basis for the new building, we chose a characterful steel structure with visible columns in round design. We completed the building with smooth thermal bridge-free insulated concrete panels with large glass sections and alu-louvres. The result: lots of light and see-through, and a comfortable indoor climate for the employees.

370 m²
ground floor
350 m²
floors
11,50 m
total height

Van Huele: renovatie & nieuwbouw

To take advantage of the maximum expansion potential on the existing site, the new office building was provided with two upper floors (each about 350m²) – the total height about 11.50m. We connected the new office to the renovated building by opting for a skylight.

Van Huele’s offices are bright buildings that look modern in all their simplicity. They have been given a clean look, an inspiring look that propels Van Huele smoothly into the future.

“The biggest challenge: making the two free-hanging floors “float” above the water feature next to the hall while keeping the height of the floor packages as slim as possible. It took some study, but this allowed us to respect the joint pattern in the sleek facades.”
Dorine Brackx, building consultant Altez

Meer info: