terug naar overzicht

ALTEZ en AVEVE = perfect partnership

23 februari 2017

Altez kreeg op 22/2/2016 het vertrouwen van AVEVE voor het bouwen van de nieuwe vestiging in Opwijk, het uitwerken van de plannen kon beginnen. Tevens een uitdaging van formaat, want er hing een strakke planning aan vast en de huidige winkel zou altijd open blijven tijdens de bouwwerken. Op 1 september van hetzelfde jaar werd de winkel volgens planning opgeleverd en was hij reeds geopend voor het publiek. Niet te onderschatten als men weet dat er eerst omvangrijke sloopwerken dienden te gebeuren voordat we de eerste funderingen konden gieten. Het resultaat mag er zijn, een winkel van ca. 2000 m², volledig opgetrokken in zwarte silexpanelen uit eigen huis, betonnen constructie, houten liggers en een volledig nieuwe infrastructuur rondom ter verbetering van de parkeergelegenheid.   

 AVEVE koos voor een zeer duurzaam en energievriendelijk gebouw door het gebruik van vloerverwarming, lichtinval langs de noordgevel,  een doorgedreven dakisolatie en natuurlijk de betonnen constructie en gevelpanelen. Hierdoor kan men genieten van de inertiewerking van beton. Door de volledig koudebrugvrije panelen wordt de warmte aan de binnenkant in de winter vastgehouden en terug afgegeven wanneer het nodig is. In de zomer blijft het in zo’n gebouw behoorlijk frisser door dit principe en zijn de energiekosten voor zowel verwarmen als koelen zeer goed in de hand te houden en kan men de uitgespaarde kosten investeren in andere nuttige zaken.

In ieder geval een prachtige referentie die zeker gezien moet worden. Het schitterende resultaat van weer een zeer fijne samenwerking tussen AVEVE en ALTEZ.

terug naar overzicht

Mis niets en volg onze nieuwste projecten!

  • Steeds de laatste updates
  • Innovaties tot cases
  • Gratis E-books